INFO MICRODERMABRATION och Microneedling

Tips! Du kan boka fler behandlingar samtidigt genom att använda avsedd knapp på bokadirekt.se. Till exempel om du vill boka frans- och brynfärgning i samband med annan behandling och sen även lägga till en vaxning av överläppen.

 

När du köper produkter har du alltid konsultation och goda råd med på köpet.

 

Har du frågor om behandlingar eller om mina produkter Exuviance eller Clinicare är du välkommen att ringa 072-222 79 17.

 

Boka enkelt här!

MICRONEEDLING

MICRONEEDLING 60min | 1699 Kr

Tvätt, peeling, behandling samt en sheet mask som du får med hem.

En behandling där man går mer på djupet, kan med fördel göras när huden behöver en fuktboost eller om du behöver jobba på spänsten i huden. Microneedling används bland annat för att reducera ärrbildning då man stimulerar ellastin och collagenbildningen i huden.

 

Vad är Microneedling?

Med hjälp av mikronålar penetreras huden och tusentals mikrokanaler skapas. Nåltätheten skapar en god penetration samt att det blir en jämn tryckfördelning för en skonsam behandling.

 

Vad är syftet med behandlingen?

De små mikrokanalerna orsakar huden en kontrollerad skada som i sin tur startar en läkningsprocess med ett gynnsamt hudföryngringsresultat som följd. Via mikrokanalerna tillför vi bioaktiva substanser som passar just din hud, clinicare jobar med tre olika vialer:

 

GLOW har en blandning av anti-pigmenterande, fuktgivande och uppstramande antioxidanta ingredienser för att ta bort ojämn pigmentering, och för att återställa fukt och fasthet som orsakas av solskador

 

REFRESH har en .blandning av främst fuktgivande och uppstramande antioxidanta ingredienser för att återställa fukt och fasthet.

TIGHT har en blandning av hud föryngrande, uppstramande fuktgivande och antioxidanta ingredienser för att återställa fukt och fasthet orsakad genom förlust av hyaluronsyra och kollagena och ellastina fibrer.

 

När man applicerar en hudvårdsprodukt är det ca 0.3% som når de djupare hudlagren. Vid applicering av aktiva substanser i samband med Microneedling ökar upptaget av aktiva ingredienser markant. med hjälp av de nybildade microkanalerna. Microneedling startar den naturliga läkningsprocesse,n och med hjälp av bioaktiva substanser sker en nyproduktion utav kollagen och elastin som resulterar i en förbättrad hudkvalité.

 

Vilka områden kan behandlas?

Ansikte, ögonområdet, hals, dekolletage, kropp t ex ärr

 

När används Microneedling?

Hudföryngring, fina linjer och rynkor, reducering av hudbristningar, reducera pigmenteringar, solskadad spänstfattig hud, ärr och akneärr

 

När ska du inte göra en Microneedling?

  • Om du behandlas eller har behandlats med Roaccutan de senaste tre månaderna.
  • Om du intar Kortison
  • Gravida och ammande
  • Öppna eller infekterade sår, ex Herpes Simplex
  • Om du intar blodförtunnande läkemedel,
  • Personer med försämrad sårläkningsförmåga, ex diabetes
  • Kronisk hudsjukdom eller nervskada i aktuellt område
  • Personer som har strålbehandlats under det senaste året
  • Efter nyligen genomgången ansiktskirurgi eller laserbehandling

 

Hur lång tid tar behandlingen?

Hela behandlingen tar mellan 45-60 minuter med rengöring, peeling, microneedlingbehandling samt mask.

 

Konsultation

Du fyller i ett formulär om din hälsa och din hud. Sedan går vi igenom dina önskemål och förväntningar. Därefter görs en behandlingsplan på antal behandlingar och kostnad. Allt för att du ska känna dig trygg och säker. Konsultationen görs i samband med behandling, Endast konsultation ring för information.

 

MICRODERMABRATION

(60min 950Kr/80 min 1295Kr)

Diamond microdermabration är en smärtfri, relativt enkel och väldigt effektiv metod för att rengöra och peela huden. Med hjälp av en maskin och ett sterilt diamantmunstycke slipar man skonsamt av det yttersta hudlagret. Smuts och döda hudceller sugs med vakuum upp och hamnar i ett engångsfilter.

Behandlingen påskyndar hudens cellförnyelse, elastin- och collagenproduktion, vilket ger en klarare, fastare hud med fantastisk lyster. I och med att de döda hudcellerna tas bort, de som annars kan ligga och blockera efterföljande produkter, ges det nu också möjlighet för efterbehandlande produkter att tränga ner på djupet och göra behandlingen så effektiv möjligt.

 

Diamond Dermabrasion är bra för bl a:

Fet/oren hy/ tilltäppta porer, solskadad hud, ärr från t ex acne, oönskad pigmentering, fina linjer och rynkor, stora porer, torr, fuktfattig hy, matt och grå hy

 

Diamantpeeling kan göras som kurbehandling på 3-5 behandlingar med ca 14 dagars mellanrum. Kurbehandling är det som rekomenderas vid behandlingar av tex ärr, ojämn pigmentering, stora porer samt fina linjer och rynkor ( microneedling är att föredra som mer effektiv behandlingsform). Diamantpeeling kan även göras som enstaka behandling. Den är bra att göra någon gång emellanåt för att hjäpa huden bli av med gamla hudceller som kan göra att huden känns matt och glåmig. Perfekt som en uppfräshande behandling.

SÅFIN HUDVÅRD Kajsa Bälter AB

Engelbreksgatan 16 A 791 62 Falun Telefon: 072-222 79 17